EU/ UN is picking the fight against plastic!

 
clean water

The United Nations will stop the use

of single-use plastic articles


 

Articles like plastic drinking straws, plastic q-tips and plastic cups will be forbidden.

This is a much needed regulation.

We applaude the progress and continue to avoid plastic products. These new regulations will make avoiding plastic much easier. Alternatives will be sought after.

Click here to shop sustainable household articles and healthy plastic free food!


Norwegian letter from Greenpeace under.

"
Gode nyheter! EU-kommisjonen vil forby en rekke unødvendige plastprodukter! Gjennom EØS-avtalen vil et slikt forbud også bli innført i Norge, og vi forventer at Norge nå vil gå foran å innføre forbudet snarligst mulig, før det kommer som pålegg fra Brussel. I første omgang er det engangsprodukter av plast EU vil forby, somengangsbestikk, kopper, tallerkener, sugerør og q-tips-pinner.

Dette er en viktig seier for miljøet og livet i havet som trues av den økende plastforurensning. Hvert år havner opptil 12 millioner tonn plast i havet. Her brytes det ned til mikroplast og hoper seg opp i næringskjeden. Vi har alle sett bilder av hvordan hval og fisk har blitt kvalt av plast. Slik kan det ikke fortsette!

At EU nå foreslår et forbud viser at de har forstått det vi har sagt lenge - vi kan ikke resirkulere oss bort fra plastproblemet! Skal vi stanse plastforurensningen av havet må vi begrense bruken av plast. Det har Greenpeace jobbet for lenge. Selv om det foreslåtte forbudet er viktig, er vi ikke i mål enda - støtt oss videre i kampen for et plastfritt hav.

Støtt vårt arbeid

Og mens vi venter på at forbudet mot unødvendig engangsplast skal tre i kraft, kan du og vennene dine allerede nå slutte å kjøpe unødvendig engangsplast. Du kan også være med på strandryddeaksjoner, og kjøper du svanemerkede hygiene- og kosmetikkprodukter er du garantert at disse produktene er frie for mikroplast!

En plastfri hilsen

Halvard Haga Raavand, havrådgiver

P.S. Denne våren har vi også jobbet for å få Oljefondet helt kullfritt. En ny rapport vi har fått utarbeidet sammen med den tyske organisasjonen Urgewald, viser at Oljefondet fortsatt har 77 milliarder kroner investert i kullselskaper. Dette har ført til flere store oppslag i Dagbladet. Også på Stortinget er det nå bevegelse i saken, hvor flere av partiene får inn for å stramme inn regelverket. Det er endring på gang, og vi hadde ikke klart det uten din støtte! "


 
Eva Marie NohrComment